Tafelvoetbal is een leuk spelletje en je kunt het samen of met vrienden spelen. Om het spel te kunnen spelen heb je een voetbaltafel nodig en je ziet voetbaltafels steeds vaker thuis en natuurlijk op vertrouwde plekken, zoals in de kantine op het werk of van een sportvereniging, op scholen en zelfs in gevangenissen. Het is ook een feit dat de ene voetbaltafel de andere niet is, maar wat is het verschil? In onze blog zoomen we er dieper op in.

De prijsverschillen

Als je op zoek gaat naar geschikte voetbaltafels voor thuis of voor op de zaak of de vereniging, kom je ook tot de ontdekking dat de prijzen nogal uiteenlopen. Dat is relatief simpel te verklaren, omdat een voetbaltafel ook van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Of specifieke functies heeft die de tafel direct ook een stuk duurder maken.

De prijsverschillen zijn doorgaans te verklaren door het materiaal wat er is gebruikt en of je bijvoorbeeld speciale functies wilt, zoals een elektronische scoreteller. Ook extra functies of materialen, zoals een glasplaat waarmee het speelveld bedekt wordt of een tafel met muntinworp, zorgt ervoor dat de prijs van de voetbaltafel stijgt.

Onderscheid tussen voetbaltafels voor particulieren en zakelijk gebruik

In de wereld van voetbaltafels is er feitelijk onderscheid te maken tussen tafels voor particulieren en zakelijk gebruik. Particulieren kopen steeds vaker voetbaltafels die op een zolder of in de kelder worden neergezet. In een man cave mag het spelletje eigenlijk niet ontbreken, maar ook vrouwen spelen het spelletje maar al te graag. Laat daar geen misverstand over zijn. Deze tafels zijn doorgaans goedkoper, omdat ze ook van lichte materialen zijn gemaakt.

De voetbaltafels voor zakelijk gebruik zijn doorgaans wat duurder en dat heeft vooral te maken met het feit dat ze van duurzame en stevige materialen zijn gemaakt. Tafels voor zakelijk gebruik zijn ook bedoeld om er intensief en ruig op te kunnen spelen, zonder dat de tafel kapot gaat en gerepareerd moet worden. Tafels voor particulieren zijn puur voor recreatief gebruik, terwijl je er ook niet ruig en intensief op kunt spelen. Uiteraard kan dat wel, maar dan is de kans op defecten ook groter.

Wat kost een voetbaltafel voor thuis?

Wil je het spelletje thuis kunnen spelen? Dan heb je voldoende aan een voetbaltafel voor particulieren en de prijzen variëren van € 179,- tot wel € 500,-. Uiteraard ben je ook vrij om een professionele tafel aan te schaffen, maar dan spreken we ook over een compleet ander prijskaartje. Het is maar net wat je zelf wilt en of je het de investering waard vindt. Wij snappen heel goed dat je minder geld spendeert als je het spelletje zo nu en dan speelt, terwijl de fanatieke fan van tafelvoetbal sneller geneigd is om veel geld te betalen voor een goede tafel.

De prijs van voetbaltafels zakelijk

Voetbaltafels voor zakelijk gebruik kosten al snel € 1.000,- of meer, maar dan heb je ook een goede tafel die wel tegen een stootje kan. Je kunt er ruig en intensief op spelen en daardoor zijn ze ook perfect voor zakelijke omgevingen, zoals kantines en clubhuizen. 

Wil je het snel kunnen opbergen? Dan is een voetbaltafel inklapbaar erg handig!